zondag 16 maart 2014

Kortsluiting

KortsluitingRadio dj Jeroen van Inkel komt dit jaar aanzetten met zijn debuutroman: Kortsluiting. Heeft van Inkel het in zich om niet zijn stem, maar zijn pen te gebruiken?
In het boek speelt radio dj Vrank van Houten de hoofdrol. Begin 40, van Houten bevindt zich in een midlife crisis. Hij vraagt zich af of alles in zijn leven wel zo leuk is. Hij wil meer dan alleen maar platen draaien. Hij heeft veel interesse in de misdaadjournalistiek. Als er een zaak voorbij komt grijpt van Houten dan ook zijn kans. Er is een emmer vol met menselijke ledematen gevonden in de kelder van een psychiatrische inrichting die vervolgens spoorloos verdwijnt. Volgens een woordvoerder is er niets aan de hand, maar van Houten besluit er toch achter aan te gaan. Hij weet uiteindelijk de zaak op te lossen, waarna mensen hem zien als meer dan een radio dj alleen.

Gebaseerd op een waargebeurd geeft dit boek veel details over van alles en nog wat. Het is een boek dat lekker wegleest en erg spannend is. Toch is het boek ook een beetje standaard, en zit er weinig verrassends in. Maar dat valt van Inkel ook niet kwalijk te nemen. Voor een schrijversdebuut is dit een sterk boek en het geeft zeker ruimte voor een tweede boek van een van de beroemdste djs van Nederland. 

Hier is een recensie van het boek te vinden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten